© Copyright 2016 Wijkvereniging Berkel Dorp
Wijkvereniging
Berkel Dorp
Home Bestuur Nieuws Reglement Statuten Contact Foto`s Aanmelden Notulen jaarvergadering 2016 Jaarverslag 2016 Financieel totaaloverzicht WBD 2016 Agenda jaarvergadering 2017
Wijkvereniging Berkel Dorp nu ook op Facebook. Via deze link: https://www.facebook.com/Berkeldorp/ kunt u ons volgen op Facebook en blijft u nog sneller op de hoogte van het laatste nieuws!
Ledenvergadering. Op 20 april 2016 werd de jaarlijkse ledenvergadering van wijkvereniging Berkel Dorp gehouden. Ongeveer 40 leden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om naar gebouw "Rehoboth" te komen. Naast de gebruikelijke agendapunten werden de  oud-voorzitter Peter Schuurmans en oud-penningmeester Nelma Lobee benoemt tot erelid van de wijkvereniging. Na de pauze waren er twee sprekers uitgenodigd. * Silvia Lasooy is de wijkbeheerster van onze wijk namens  de gemeente. Ze kwam vertellen over haar werkzaamheden, dit verhaal werd ondersteund door een filmpje van de  buitendienst van de gemeente. * Marloes van der Poel is een verkeersdeskundige van de gemeente Lansingerland. Ook zij kwam iets vertellen over haar werkzaamheden bij de gemeente. Daarna zoomde ze in op de gemelde verkeershinder in de Wilhelminastraat. Al met al een zinvolle avond die werd afgesloten met een klein hapje en een drankje........een mooi moment om weer even bij te kletsen met andere wijkbewoners. Meer informatie over de wijkvereniging kunt u vinden  op onze Facebookpagina  (https://www.facebook.com/Berkeldorp) Heeft u interesse om bestuurslid te worden? Neem dan contact op via het secretariaat. Binnenkort komt de notulen van de jaarvergadering ook op deze site.
Lansingerland App De gemeente Lansingerland heeft een eigen app ontwikkeld. Hiermee blijft u snel en mobiel op de hoogte van actueel nieuws en aankondigingen van gemeente Lansingerland. Via de Lansingerland app kunt u ook  direct in contact komen met de gemeente. Meldfunctie De meldfunctie in de app gebruikt u om ons te waarschuwen als u ergens een euvel in de omgeving ziet. Denk daarbij aan een omgevallen boom, vandalisme, afval op straat, losliggende stoeptegels of een gevaarlijke situatie. In de app kunt u er een foto van maken, uw locatie automatisch door laten geven en uw contactgegevens invullen. Urgente meldingen geeft u altijd door via het telefoonnummer 14 010. Doe dit niet via de app. Spoedeisende zaken kan onze piketdienst zo direct oppakken. Bekendmakingen Voor bepaalde activiteiten, zoals het plaatsen van een  dakkapel of het kappen van een boom, geeft het gemeentebestuur een vergunning of een ontheffing. Via de Lansingerland app kunt u vanaf nu eenvoudig de bekendmakingen bij u in de buurt zien, op een digitale kaart. Na het selecteren van de bekendmaking, komt u bij de uitgebreide tekst van de bekendmaking. Zo bent u snel op de hoogte!   Pushberichten Heeft u de app gedownload, dan kunnen wij u bereiken  via een pushbericht. Doet er zich een alarmerende situatie in Lansingerland voor, dan sturen wij een bericht naar de gebruikers van de app. Deze meldingen vanuit de gemeente zijn preventief en geheel kosteloos. Hiervoor moet u bij het downloaden van de app de mogelijkheid om pushberichten te ontvangen accepteren. Tips of opmerkingen De app is continue in (door)ontwikkeling. Heeft u tips of opmerkingen over de gemeente Lansingerland app? Stuur uw reactie via het contactformulier naar ons toe.